Frederiks Plads

Frederiks Plads (7)

Frederiks Plads, Aarhus C

Status
Opført
Størrelse
Ca 13.500 m2
Årstal
2017 - endeligt projekt i 2022
Type
Ejerbolig
Erhverv
Arkitekt
C. F. Møller
Entreprenør
NCC
Samarbejdspartner
Bricks og NCC
Ejendomsmægler
Danbolig Aarhus City
Ingeniør
Rambøll
Landinspektør
Bøgh og Krabbe
Frederiks Plads (4)

Frederiks Plads på Frederiksbjerg

I 2013 blev Domis en del af Bricks' ambitiøse projekt på Frederiksbjerg i Aarhus – Frederiks Plads. Frederiks Plads består af i alt otte bygninger, hvor Domis opkøbte tre af bygningerne, som er en del af første etape, der stod færdig i 2017. De tre bygninger består af i alt 12.000 kvadratmeter boliger og 1.500 kvadratmeter erhverv. Boligerne er blevet solgt videre som ejerlejligheder, mens Domis står for udlejningen af erhvervslokalerne, som er placeret i stueetagen. Læs mere om erhvervslokalerne her.

Fem bygninger stod færdig i 2017, mens de sidste tre forventes færdige i 2022. De fem resterende bygninger ejes af Bricks.

Frederiks Plads (2)

Fremtidssikret kvalitetsbyggeri med gennemtænkte løsninger

Frederiks Plads er et fremtidssikret kvalitetsbyggeri med en høj grad af fleksibilitet. Boligerne har alle udsigt til byen, pladsen eller havnen fra altanen og/eller taghaven.

I boligerne er der gennemtænkte løsninger - som store skydedøre og vinduespartier/ terrassedørspartier, der går helt til loft, hvilket giver masser af lysindfald.

Arkitekttegnede køkkener af C.F. Møller fuldender desuden den arkitektoniske vision om en indretning præget af et industrielt look og en høj kvalitet.

Bygningerne fremstår med klassisk murstensfacader i danskproducerede, gule Petersens tegl, som matcher flere af de betydelige bygninger i området, blandt andet Banegården og de bevarede bygninger fra centralværkstederne, som var Aarhus jernbaneværksted helt frem til 2009.

Frederiks Plads (10)
Frederiks Plads (13)
Frederiks Plads (14)
Frederiks Plads (7)
Frederiks Plads (9)
13082021 91

Et nyt byrum med plads til alle

Projektets centrale placering og pladsens arkitektur skaber en perfekt sammenhæng mellem Frederiksbjerg, Midtbyen og Sydhavnen.

Frederiks Plads er indrettet som en bydel i byen, hvor bygningerne er placeret rundt om et indre torv med træer og græsarealer. Hensigten er at skabe et lyst og levende byrum for beboere, gæster og dem, der arbejder på Frederiks Plads. Det skal ikke bare være en plads, hvor folk passerer gennem. Det skal være en plads, hvor folk ønsker at stoppe op og opholde sig.

Bygningerne på Frederiks Plads er placeret sådan, at der ud mod Spanien og Værksmestergade er erhverv, mens der mod Jægergårdsgade og den sydlige ende af Værksmestergade er boliger.

Kongeegen Frederiks Plads (2)

Navn efter H.K.H. Kronprins Frederik

Frederiks Plads har fået sit navn efter Danmarks tronfølger H.K.H. Kronprins Frederik.

I midten af Frederiks Plads er et 30 år gammel egetræ blevet plantet og har fået tilnavnet Kongeegen. Det store træ blev indviet af Kronprins Frederik, som besøgte Frederiks Plads ved den officielle indvielse af første etape i 2017.

Vil du vide mere om Frederiks Plads?

Nicolai Hommelhoff
Nicolai
Nicolai Hommelhoff

Vi går op i ordentlighed

Ordentlighed kan defineres på mange måder, men sættes ofte i relation til menneskers opførsel. For os er ordentlighed, at vi som organisation og som mennesker har os selv med i det, vi laver og i de samarbejder, vi indgår. Vores indstilling og grundsyn skal være ordentligt, så vi kan se os selv i øjnene og kan se på vores projekter med stolthed.