Æggepakkeriet

Æggepakkeriet luftfoto 01

Godsbanen

Aarhus K

Status
Opført
Størrelse
13500m2
Årstal
2020
Type
Ejerbolig
Lejebolig
Erhverv
Arkitekt
SLETH
Entreprenør
Kaj Ove Madsen Aarhus
Samarbejdspartner
Kilden & Hindby
Ígpakning 01

Hvorfor navnet Æggepakkeriet?

Æggepakkeriet et et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri, der forbinder det gamle Aarhus med det nye Aarhus K. Tre bygninger i forskellige højder, en stor tagterrasse, lejligheder i forskellige størrelser og et urbant nærmiljø skaber rum og liv for forskellige mennesker.

Æggepakkeriet har fået sit navn efter det gamle æggepakkeri – Fyens Ægexport. Fra 1930’erne og 50 år frem blev der pakket æg til det nære Aarhus og det fjerne udland. Historien om Æggepakkeriet lever med videre, når det gamle pakkeri renoveres og bliver et integreret kultur- og innovationshus i det nye Æggepakkeriet.

DSC05588
Æggepakkeriet luftfoto 01
DSC05685
DSC05643
DSC05601
DSC05616
DSC05611
Æggepakkeriet luftfoto 01

Højt og lavt møder den nye bydel og det gamle Aarhus

Projektets tre bygninger er: Hjørnehuset ud mod Skovgårdsgade opført i røde mursten, der binder Æggepakkeriet sammen med den eksisterende by. Det Lange Hus opført i gule sten, der ligger langs Carl Blochs Gade. Og Det Høje Hus, der rejser sig med tydelig reference til Aarhus’ rådhustårn.

Der er i alt 148 lejligheder i størrelsen fra 47-135 kvadratmeter, hvoraf 12 er toetagers townhouses på 84-94 kvadratmeter med egen terrasse. Alle lejligheder har altan eller terrasse. I stueetagen mod gaderne findes der erhvervslokaler og kombineret work-life-boliger, som er ideelle for kunstnere, iværksættere og andre, der kombinerer arbejde og fritid. Der er indflytning i de første lejligheder primo 2020.

Se mere om livet i og omkring Æggepakkeriet og det nye Aarhus K
Se video fra byggepladsen

Vil du vide mere om projektet?

Ivan Madsen
Projetleder
Ivan
Ivan Madsen
Projetleder