Æggepakkeriet
Godsbanen
Carl Blochs Gade 39, Aarhus
- Status
- Opført
- Størrelse
- 13500m2
- Årstal
- 2020
- Type
- Ejerbolig
- Lejebolig
- Erhverv
- Arkitekt
- SLETH
- Entreprenør
- Kaj Ove Madsen Aarhus
- Samarbejdspartner
- Kilden & Hindby
Hvorfor navnet Æggepakkeriet?
Æggepakkeriet et et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri, der forbinder det gamle Aarhus med det nye Aarhus K. Tre bygninger i forskellige højder, en stor tagterrasse, lejligheder i forskellige størrelser og et urbant nærmiljø skaber rum og liv for forskellige mennesker.
Æggepakkeriet har fået sit navn efter det gamle æggepakkeri – Fyens Ægexport. Fra 1930’erne og 50 år frem blev der pakket æg til det nære Aarhus og det fjerne udland. Historien om Æggepakkeriet lever med videre, når det gamle pakkeri renoveres og bliver et integreret kultur- og innovationshus i det nye Æggepakkeriet.
Højt og lavt møder den nye bydel og det gamle Aarhus
Projektets tre bygninger er: Hjørnehuset ud mod Skovgårdsgade opført i røde mursten, der binder Æggepakkeriet sammen med den eksisterende by. Det Lange Hus opført i gule sten, der ligger langs Carl Blochs Gade. Og Det Høje Hus, der rejser sig med tydelig reference til Aarhus’ rådhustårn.
Der er i alt 148 lejligheder i størrelsen fra 47-135 kvadratmeter, hvoraf 12 er toetagers townhouses på 84-94 kvadratmeter med egen terrasse. Alle lejligheder har altan eller terrasse. I stueetagen mod gaderne findes der erhvervslokaler og kombineret work-life-boliger, som er ideelle for kunstnere, iværksættere og andre, der kombinerer arbejde og fritid. Der var indflytning i de første lejligheder primo 2020.
En oase på toppen – midt i Aarhus K
Nærhed er omdrejningspunktet, når natur, kultur, boliger og byliv smelter sammen i Æggepakkeriet.
Med tagterrassen får beboerne en helt særlig oase med udsigt til både naturen, kulturen og livet i Aarhus K.
Bl.a. orangeri med udekøkken, loungeområde med storskærm, udsigt til bl.a. godsbanearealerne, ARoS, og Ceres Park.
Vi tager et socialt ansvar
Vi har et ansvar for at skabe byudvikling, der rummer mere end blot boliger med fire vægge. Vi skal skabe miljøer, hvor mennesker har lyst til at leve og opholde sig, og vi skal skabe byliv mellem de ejendomme, vi opfører. Det betyder, at vi for eksempel startede Strandbaren på Aarhus Ø, før der var byliv og boliger. Og vi har blandt andet lavet indsamlinger og arrangementer for hjemløse i Aarhus, for at de kan få et hjem og en god tilværelse i livet. Det kalder vi social ansvarlighed.