Salomons Palæ

Salomons Palæ (5)

Klerkegade 2, København K

Status
Opført
Størrelse
Cirka 6.500 m2
Årstal
2017
Type
Ejerbolig
Arkitekt
Arkitema
Entreprenør
Kaj Ove Madsen A/S Aarhus
Ejendomsmægler
Home City
Ingeniør
Svend Poulsen A/S
Klerkegade Historisk

Opkøbet af den hemmelige bygning

I 2015 blev den smukke, bevaringsværdige ejendom med søjler, storladne rum og hemmelige symboler, på Klerkegade 2, sat til salg af statens ejendomsselskab Freja. Der gik ikke længe før Domis havde sat underskriften på købet, og nu kunne begynde det store renoveringsarbejde samt konverteringen fra erhverv til boliger gå i gang. Ejendommen var nemlig senest blevet brugt som musikskole og oprindeligt opført for det hemmelighedsfulde selskab: Den Danske Frimurerorden.

Salomons Palæ (5)

Den Danske Frimurerordens ejendom

Ejendommen blev opført i 1868. Den danske konge, magthavere og højtstående erhvervsfolk samledes bag murene om fortrolige samtaler og ritualer frem til 1927. Ved hovedindgangen blev et markant søjleparti opført som reference til Kong Salomon, der er et centralt symbol for frimurerne. For dem handler det om vejen til større selverkendelse: en indre rejse mod at blive et bedre menneske. Historien findes i dag i ejendommens sjæl og i de markante bygningstræk, som særligt facaden er et tegn på. Navngivningen Salomons Palæ fandtes naturlig og rammende.

Foto: Kontraframe

Salomons Palæ (7)

En brand ændrede renoveringsplanerne

Efter købet af Salomons Palæ begyndte renoveringen af den over 150 år gamle ejendom. Bygningen blev rippet for alle skillevægge, lette konstruktioner og lignende, og planen for renoveringen blev lagt i samarbejde med blandt andre Arkitema Architects, Kaj Ove Madsen A/S og Svend Poulsen A/S.

Men en pyroman satte en stopper for de planlagte renoveringsplaner, da ejendommen brændte efter en påsat brand i sommeren 2015.

Den ydre skal bestod, mens den indre udbrændte. Det betød, at ejendommen skulle opføres på ny indvendig, mens man kunne bevare den smukke facade dog med blandt andet nye vinduer, døre, kviste og tagkonstruktion.

Indvendig blev nye etagedæk etableret, ekstra trappeopgange, elevatorer blev installerede og generelt blev der foretaget mange forbedringer af ejendommen, herunder udnyttelse af tagetagen.

Salomons Palæ (4)

Nye eksklusive lejligheder i klassisk og historisk smuk ejendom

Renoveringen og genopbygningen af Salomons Palæ tog cirka 1,5 år, hvorefter 56 unikke herskabslejligheder i størrelsen fra 90 m2 til 235 m2 stod færdige.

Kælderen blev gravet ud, så der kunne etableres et ekstra rum til hjemmebiograf, hobbyrum, vinkælder eller lignende i stuelejligheder. Mange lejligheder er desuden i to etager, da man valgte at udnytte loftshøjden på op til seks meter og etablere indskudte etager med indgang foroven og forneden i lejlighederne.

Lejlighederne er desuden indrettet med eksklusive køkkener, to toiletter, egen altan eller tagterrasse og i penthouselejlighederne er der udsigt over byens tage.

Forarealet til ejendommen var så stort, at der kunne skabes hele 16 parkeringspladser til glæde for ejendommens beboere, hvilket ret usædvanligt midt i den gamle Frederiksstad.

Læs salgsbrochuren her
Salomons Palæ (1)

I centrum af København

Med en beliggenhed kun et par hundrede meter fra Amalienborg, Marmorkirken og Odd Fellow palæet i fugleflugt er Salomons Palæ et helt særligt og eksklusivt byggeri, som Domis er stolte af og som var populært bland køberne.

I forbindelse med renoveringen og genopbygningen blev der lavet en podcastserie, der kommer helt tæt på omdannelsen fra loge til boliger. 

Hør podcasten her

Vil du vide mere om Salomons Palæ?

Ole Byriel
Ole Byriel JNK7369
Ole Byriel