Lighthouse*

Lighthouse CF000828

Aarhus Ø

Status
Opført
Størrelse
21.000m2
Årstal
2012 og 2014
Type
Ejerbolig
Arkitekt
3XN
Entreprenør
MT Højgaard
Samarbejdspartner
Kilden & Hindby
Ejendomsmægler
Nybolig Bruuns Bro Lejligheder
Ingeniør
MOE
Landinspektør
Bøgh og Krabbe
Landskabsarkitekt
Schønherr
Lighthouse CF000785

Et nyt vartegn for Aarhus

På den yderste del af Aarhus Ø ligger Lighthouse*. Det er de første to etaper af det ikoniske byggeri. Domis overtog projektet sammen med Kilden & Hindby efter finanskrisen og opførte herefter de to første etaper i 2012 og 2014. Lighthouse* var blandt de første byggerier, der blev opført i Aarhus’ nye bydel på Aarhus Ø.

Lighthouse* består af tre bygninger, der hver hedder bygning L, I og G. Tanken fra arkitektens side, var at de i alt fem bygninger, som Lighthouse udgjorde, skulle benævnes med L, I, G, H og T  (T for tårnet). Dog har de to sidste bygninger siden ændret form og er blevet til tre bygninger, der har fået navnene Fyrtårnet, Promenadehuset og Kanalhuset.

Aarhus Bay Sunrise A7R7178

Inspiration fra havet  

Lighthouse er tegnet af den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed 3XN. Inspirationen til byggeriet skal findes Lighthouses helt unikke placering ud til Aarhus Bugten. Vandet fungerer som et formgivende element, hvilket betyder at facaden har en bølgende form, der giver associationer til det bølgende vand i bugten.

I boligerne har 3XN også fået mulighed for at sætte deres præg på indretningen og arkitekturen i det design inventaret, der er i lejlighederne.

 

Fullsizerender
Generationerii JNK 2538
Lighthouse CF000817
Lighthouse CF000798
Aarhus Bay Sunrise A7R7175
Træskibshavn JNK9459
1

Strandbaren – byliv før boliger

Før Lighthouse blev bygget, var der ikke meget byliv til stede på Aarhus Ø. Men for holdet bag projektet var det vigtigt at skabe byliv før de første beboere flyttede ind - på det der dengang hed De Bynære Havnearealer. Gennem de kommende år opstod der et godt samarbejde, anført af Aarhus Kommune og Domis om at fortsætte den positive udvikling omkring bylivet.

 

4
IMG 4318
20140802 6929
IMG 4334
Sommer 050
P1030356 HDR

Ø-Haven - et grønt fællesskab

Den positive udvikling indbefattede bl.a. etablering af Ø-Haven, der på daværende tidspunkt var verdens andenstørste urbane nyttehave, hvor op mod 400 familier havde deres faste gang sommersæsonen igennem. Ø-haven udmærkede sig især med omtale i New York Times, Monocle magazine samt CNN India. Foruden Ø-haven, blev det også til Havbanen, der var det første rekreative maritime område, der blev udlagt i Danmark. Lokalt var det uden tvivl Strandbaren, der blev den største succes med beach volley baner, bar, fodboldkampe på storskærm, badedage og meget andet.

På den måde blev der skabt liv i det ellers øde område og mange fik øjnene op for, hvad Aarhus Ø er for et unikt sted.

Lighthouse

A landmark to live in

Visionen med Lighthouse var at skabe et vartegn for hele Aarhus, der kunne byde alle velkomne, når de kom til byen – både til lands, til vands og i luften. Derfor blev Lighthouse også kendt under sætningen – a landmark to live in.

Men det var også visionen at skabe et byggeri med plads til alle, og derfor var fokus også på at opføre lejligheder, som ikke kun de rige ville have råd til. Derfor skabte Domis lejligheder fra penthouses til helt almindelige boliger, hvor der i midten af projektet, ligeledes var plads til almene boliger, som  AAB opførte som bygning G.

Hele Lighthouse-projektet færdiggøres i 2022, hvor Fyrtårnet på 142 meter fuldender projektet på spidsen af Aarhus Ø. 

Læs mere om Lighthouse

Vi vil samarbejde

En stor del af vores forretningsgrundlag baserer sig på gode samarbejdspartnere og stærke samarbejder på tværs af vores branche. Vi tror på, at vi sammen kan løfte mere, end hvis vi løfter hver for sig. På den måde kan vi udvikle os sammen og levere de bedste resultater.