Klitgårdshave

Klitgårdshave 2

Skejbyvej 1, 8240 Risskov

Status
Opført
Størrelse
Ca. 18000 m2
Årstal
2020
Type
Ejerbolig
Lejebolig
Erhverv
Arkitekt
Tidligere Sahl Arkitekter – nu Rambøll
Entreprenør
Byggefirmaet Knudsgaard
Samarbejdspartner
Ebdrup og Nieland A/S
Ingeniør
Rambøll
Landskabsarkitekt
Tidligere Sahl Arkitekter – nu Rambøll
Ejendomsmægler
Home Aarhus / EDC
Klitgårdshave 5

Fra institutionsområde til ny bydel

I det nordlige Aarhus på området mellem Skejbyvej, Skejbygårdsvej og Vejlby Centervej er en ny bydel vokset frem. Tidligere var området et stort institutionsområde med blandt andre Rudolf Steiner-skolen og pædagogseminariet. I 2017 blev lavet en ny lokalplan for området, der skulle gøre det til en ny attraktiv bydel med boliger, butikker, mødesteder og grønne områder.

 

Domis købte sammen med Ebdrup og Nieland for mere end 10 år siden grunden, hvorpå den tidligere Rudolf Steiner-skole lå. Konsortiet har sammen med naboejendommens ejer (A. Enggaard) arbejdet med udvikling af lokalplanen for området. Klitgårdshave består af cirka 17.000 m2 boligbebyggelse med 245 lejelejligheder, fire townhouses til salg samt 1050 m2 erhverv, som er tiltænkt et supermarked.

Klitgårdshave
Klitgårdshave 3
Klitgårdshave 4
Klitgårdshave 5
Klitgårdshave 6
13082021 281
Klitgårdshave 6

Et område omgivet af byliv og natur

Det nordlige Aarhus ved Vejlby Risskov, hvor Klitgårdshave er placeret, har i de seneste år udviklet sig til en helt ny bydel med små butikker, supermarkeder, nye mødesteder og fællesskaber. Sammen med bydelens mange eksisterende tilbud, muligheder og mødesteder –  såsom Vejlby Risskov Hallen, Skejbycenteret, Veri Centeret og Mollerup Skov – er Klitgårdshave et attraktivt sted at bo for mange. Derudover er der kort afstand til flere uddannelsesinstitutioner som Aarhus Universitet og VIA University College i Skejby, hvilket ligeledes gør Klitgårdshave til et godt sted at bo for studerende.

Klitgårdshave 9

Kvalitetsprojekt i klassiske materialer

Klitgårdshave er tegnet af den forhenværende arkitektvirksomhed Sahl Arkitekter, som nu er en del af Rambøll. Arkitekterne har lagt vægt på at tegne et byggeri, hvor gode materialer med gule tegl samt store vinduespartier, der giver et godt lysindfald i boligerne. Derudover får beboerne adgang til en fælles tagterrasse, hvor de kan nyde udsigten til byen og Aarhus Bugten.

I mellem bygningerne kan beboerne nyde det grønne og hyggelige gårdmiljø.

Opførelsen af Klitgårdshave stod færdig ultimo 2020, hvorefter lejeboligerne blev overtaget af en ekstern investor.

Læs brochuren om Klitgårdshave

Vil du vide mere om Klitgårdshave?

John Skovbjerg
John Skovbjerg
John Skovbjerg