Karolinegården

Luft Foto August NEW CF003004

Skt. Nicolaus Gade 3, Aarhus C

Status
Opført
Størrelse
Cirka 5.000 m2
Årstal
2014
Type
Ejerbolig
Arkitekt
Arkitema
Entreprenør
Fast Entreprise A/S
Samarbejdspartner
Boax Ejendomme
Ingeniør
Alectia A/S
Ejendomsmægler
Danbolig Aarhus City
Landinspektør
Bøgh og Krabbe
Luft Foto August NEW CF003004

Fra kontorbygninger til nye lejligheder midt i Aarhus

På hjørnet af Frederiks allé og Sankt Nicolaus Gade ligger Karolinegården. Da Boax Ejendomme og Domis købte ejendommen i 2013 var det Mejeriforeningen Danmarks kontorlokaler. Men i 2013 startede omdannelsen af ejendommen fra ældre erhvervslokaler til nye lækre lejligheder.

Renoveringen pågik i cirka to år, hvor store dele af den indvendige ejendom blev revet ned, mens man lod skallen blive. Det vil sige, at der blev bygget en helt ny ejendom op inde i den eksisterende skal. På den måde kunne alle lejligheder skabes på ny og de bedste løsninger kunne etableres. Der blev lavet altaner og terrasser til mange af lejlighederne, mens den allerede eksisterende tagterrasse på 200 m2 forblev til glæde for beboerne. Før renoveringen var der poternoster elevatorer i bygningen, som mange kender fra Christianborg. Men for at skabe de mest optimale forhold for nye beboere, blev de gamle elevatorer skiftet ud med tre nye.

Resultatet af renoveringen blev 114 lejligheder med 1-3 værelser, hvor øverste etage blev indrettet med penthouselejligheder. Salget gik over alt forventning, og lejlighederne var solgt inden indflytning i september 2014.

Karolinekoen

Navn fra en ternet ko

Der er en helt særlig årsag til, at ejendommen på Sankt Nicolaus Gade hedder Karolinegården. Det er nemlig koen Karoline, som mange kender fra Mejeriforeningens reklamer, som har lagt navn til ejendommen. Koen stammer helt tilbage fra 1958, hvor den blev skabt til en national kampagne kaldet ”mejerigtig”, der skulle fremme smør på det danske marked.

Da Mejeriforeningen Danmark fik kontor i ejendommen, var det derfor oplagt, at den skulle hedde Karolinegården.

 

Vil du vide mere om Karolinegården?

Nicolai Hommelhoff
Partner og medstifter
Nicolai
Nicolai Hommelhoff
Partner og medstifter