Skansepalæet

Domis Skansepalæet JNK2155 (1)

Heibergsgade 28-36

Status
Opført
Årstal
2020
Type
Lejebolig
Rådgivende bygninsingeniør
Arne Elkjær A/S
Domis Skansepalæet JNK2155

Nyt liv til den bevaringsværdige ejendom

På Heibergsgade 28-36 på Frederiksbjerg i Aarhus ligger det bevaringsværdige palæ - Skansepalæet. Den mondæne ejendom er næsten 100 år gammel og har siden 2008 været ejet af Domis. Skansepalæet har en lang historie bag sig blandt andet som hotel i forbindelse med landsudstillingen i 1909. I 2014 begyndte en gennemgribende renovering, der skulle rette op på tidligere renoveringsoverspring samt give ejendommen nyt liv og blandt andet skabe nye lejligheder på 4. og 5. sal, som tidligere har været tjenestekamre for tjenestefolk. De små kamre i tageetagen var utidssvarende med bad og toilet i kælderen, så i forbindelse med renoveringen er der blevet etableret bad og toilet i boligerne.

 

Renoveringen af Skansepalæet er færdiggjort i 2020. Skansepalæet er i dag lejelejligheder, som administreres og udlejes af Domis.

Domis Skansepalæet JNK2168

Energirenovering, nye kviste og historiske detaljer

Skansepalæet har gennemgået en større energimæssig renovering, hvor varmesystemet er blevet opgraderet fra at være et et-strenget varmeanlæg. I forbindelse med renoveringen af varmeanlægget er der desuden blevet genisoleret, så varmesystemet i hele ejendommen er mere tidssvarende. Ejendommen har desuden fået nyt tag og nye kviste. Flere af palæets originale detaljer er blevet genetableret eller rekonstrueret for at bevare ejendommens historie og arkitektur. Vejrhanerne er blevet rekonstrueret fra de oprindelige tegninger fra arkitekten, og det originale vindspejl er blevet genopsat på ejendommen.

Alle boligerne er blevet renoveret med respekt for palæets historie og oprindelige arkitektur, samtidig med at der er blevet brugt kvalitetsmaterialer, der gør boligerne moderne og tidssvarende.

Domis Skansepalæet JNK2184

Opført i forbindelse med landsudstillingen i 1909

Skansepalæet er opført i forbindelse med landsudstillingen i 1909. Landsudstillingen var en industri-, håndværker- og kulturudstilling i Aarhus, der skulle vise eksempler på, hvad man kunne præstere inden for de tre områder. Landsudstillingen var et populært tilløbsstykke, som blev besøgt af 667.000 gæster. Mange gæster overnattede i det nybyggede Skansepalæ, som var blevet indrettet som hotel med 210 værelser og café i stueetagen. Efter landsudstillingen blev Skansepalæet ombygget til lejligheder.

 

Vil du vide mere om Skansepalæet?

Nicolai Hommelhoff
Partner og medstifter
Nicolai
Nicolai Hommelhoff
Partner og medstifter