Pakhusene

Pakhusene 14 Aart TM H

Mariane Thomsens Gade 1

Status
Opført
Årstal
2017
Type
Ejerbolig
Erhverv
Arkitekt
AART Architects
Entreprenør
Kaj Ove Madsen A/S Aarhus
Samarbejdspartner
Kilden & Hindby
Ingeniør
MOE
Ejendomsmægler
Nybolig Erhverv og Nybolig lejligheder
Pakhusene 07 Aart Hhm H

Erhverv og boliger på Aarhus Ø

På den yderste del af Aarhus Ø ligger Pakhusene. Et stort erhvervs- og boligprojekt, som der blev taget første spadestik til i 2015. Første etape af Pakhusene består af to boligbygninger samt en erhvervsbygning. De tre bygninger stod færdig i 2017. Projektet er udviklet i samarbejde med Kilden & Hindby. De to bygninger med boliger rummer 83 ejerlejligheder med udsigt til Ø-Linjen og livet mellem Pakhusene. Ejerlejlighederne er med 2-3 værelser og har blandt andet overdækkede altaner. 

Pakhusene er desuden det første erhvervsbyggeri på Aarhus Ø, hvor mange forskellige virksomheder er flyttet ind. Virksomheder som blandt andre Søstrene Grene, MOE, AART Architects og Bank Nordik er blot nogle af de virksomheder, som i dag holder til i Pakhusenes første etape. Derudover har Domis også selv kontor i det populære erhvervsbyggeri på Aarhus Ø.

CZOO Pakhusene (1)

Bæredygtigt byggeri

Pakhusene er et bæredygtigt byggeri, der har fokus på at skabe gode rammer for den enkelte virksomhed, samtidig med at bygningen sætter et grønt aftryk. I praksis betyder det blandt andet, at Pakhusene er DGNB-guldcertificeret. På taget er der desuden solceller og teglene er fra den danske teglvirksomhed Petersen tegl. Derudover er deløkonomi en stor del af visionen bag Pakhusene, da tanken er, at virksomheder skal deles om fællesfaciliteter som kantine, mødelokaler og delebiler. På den måde får virksomhederne mere for mindre, og der spares kvadratmeter på at deles om faciliteterne.

Pakhusene 13 Aart TM H

Tagterrasse, omklædning, sauna og fælles kantine

Som en del af fællesskabstanken deler virksomhederne også faciliteter, der gør arbejdsdagen lidt sjovere og nemmere. Medarbejderne har blandt andet mulighed for at bade i kanalen lige ved siden af Pakhusene, mens de kan få varmen i den fælles sauna. Der er desuden omklædningsfaciliteter for medarbejderne, der eventuelt løber eller cykler til og fra arbejde. Derudover er der også en fælles tagterrasse, hvor udsigten til Aarhus Ø kan nydes af alle. Og så mødes de mange virksomheder i den fælles kantine, hvor MIB tilbereder frokost til de mange virksomheder.

I 2020 stod Pakhusenes anden etape færdig og fuldender Pakhusene med i alt fem bygninger. Projektet blev efter opførelsen af første etape solgt til PFA Ejendomme, som i dag er ejer af alle fem bygninger. 

Vil du vide mere om Pakhusene?

Nicolai Hommelhoff
Nicolai
Nicolai Hommelhoff