Ovenvande

Ovenvande visualisering (1)

Skanderborg

Status
Opført
Størrelse
5580m2
Årstal
2020
Type
Ejerbolig
Lejebolig
Arkitekt
Laban
Entreprenør
JCN Bolig
Landinspektør
Aakjaer
Samarbejdspartner
Pilgrim
Ingeniør
Søren Jensen Ingeniør
Lanskabsarkitekt
Nova Landskabsarkitekt ApS
Ejendomsmægler
Nybolig Skanderborg og Ry og Home Skanderborg
Ovenvande luftfoto (13)

Midt i byen – lige ved søen

I et samarbejde med Laban Arkitekter og smykkevirksomheden Pilgrim har Domis udviklet boligprojektet Ovenvande på arealerne ved Pilgrims gamle lagerbygning.

Placeret mellem naturen ved Lillesø og Skanderborg bymidte omdanner Ovenvande lejlighederne det gamle erhvervsområde til et nyt boligområde med liv og udnytter områdets fulde potentiale.

Projektet består af i alt 108 lejligheder, som strækker sig over to etaper. I første etape er 45 ejerlejligheder blevet opført og solgt. De ligger i første række til Lillesø med skøn udsigt til områdets natur. Anden etape består af 63 lejelejligheder, som er solgt videre til en investor. Lejelejlighederne er placeret med udsigt til livet mellem bygningerne og ligeledes naturen og bylivet i området. Området omkring lejlighederne er trafikfrit kombineret med grønne arealer. På den måde åbnes byen op til søen, så arealerne udnyttes til fulde.

Læs mere om projektet her
Ovenvande visualisering
Ovenvande visualisering (2)
Ovenvande visualisering (3)
Ovenvande luftfoto (5)

Fra smykkefabrik til nyt boligområde

Det var smykkevirksomheden Pilgrims ønske at udvikle erhvervsområdet, hvor Pilgrims gamle lagerbygninger lå. For at undgå at opsige eventuelle lejemål ved opstarten af byggeriet lod Pilgrim området stå uudnyttet hen for til sidst at starte processen op efter, at alle lejere havde opsagt deres lejemål. Derefter startede processen for at skabe et nyt område, der ville forskønne bybilledet. Og her kom Domis ind i billedet, som samarbejdspartner på udviklingen af området og opførelsen af Ovenvande.

Ovenvande visualisering (4)
Ovenvande visualisering (5)
Ovenvande visualisering (6)
Ovenvande visualisering (7)
Ovenvande visualisering (8)
Ovenvande luftfoto (11)

Et område for hele byen

Boligprojektet Ovenvande er mere end bare boliger. Det er skabt for at give Skanderborg et attraktivt byrum, som forbinder det bedste fra bymidten med den skønne, omkringliggende natur ved Lillesø. Mellem bygningerne er der anlagt gågade, som holder trafikken ude, og grønne områder, der er med til at åbne op for området, så Lillesø er lettilgængelig for byens borgere. Samtidig er der anlagt hyggelige kroge i form af store altaner, private haver og pladser mellem bygningerne, der skaber små rum med plads til nærvær og privatliv i et offentligt tilgængeligt område.

Vil du vide mere om Ovenvande?

Andreas Hommelhoff
AH
Andreas Hommelhoff