Jacobsminde

Jacobsminde luftfoto (2)

Søften

Status
Under udvikling
Størrelse
60.000m2
Forventet færdig år
2026/2027
Type
Ejerbolig
Lejebolig
Entreprenør
Kaj Ove Madsen A/S Aarhus
Planarkitekt
LYTT Architecture og Territorium
Jacobsminde luftfoto (3)

Nyt boligområde med udsigt til ådalslandskab

Jacobsminde er smukt placeret på en skrånende grund, som tidligere har været landbrugsmarker. Det åbne og skrånende terræn giver mulighed for, at de kommende beboere kan nyde udsigten til et fantastisk ådalslandskab, som ligger nordvest for området.

I forbindelse med den lokale skov opfører organisationen Plant Et Træ desuden en ny skov til glæde for hele byens borgere. 

Derudover er grundens terræn inspirationskilde til at skabe gode løsninger til overfladehåndtering af regnvand og til at skabe flere skrånende områder med slugter og flot natur, så det bliver et område, hvor der er plads til forskellighed i både byggestil og beboere.

Jacobsminde luftfoto

Søften – en by i udvikling

Jacobsminde ligger i Søften – cirka 12 kilometer fra Aarhus. Søften er en by i stor udvikling, som tiltrækker både børnefamilier, par og seniorer, der ønsker at bo i naturskønne omgivelser i kort afstand til Aarhus.

Området omkring Jacobsminde er et tidligere landbrugsområde, hvor den gamle slægtsgård Jacobsminde lå. Området bliver udstykket til boligområde i forbindelse med byens udvikling. Jacobsminde bliver det samlede projekt med over 60.000 kvadratmeter bebyggelse med blandt andet 600-800 rækkehuse og parcelhusgrunde, som vil være i tæt/lav og åben/lav bebyggelse, så det tager højde for den eksisterende bebyggelse og giver naturen plads i projektet.

Området er placeret nord for den eksisterende bebyggelse i Søften. Med kort afstand til både Aarhus, den planlagte Letbanestation, skole, daginstitutioner og indkøbsmuligheder bliver Jacobsminde derfor et attraktivt boligområde for alle generationer.

Jacobsminde luftfoto (1)

Jacobsminde – en historisk slægtsgård

Helt tilbage i starten af 1900-tallet var Jacobsminde en velfungerende slægtsgård i Søften med tilstødende marker. Gården var et samlingspunkt for hele Søften, hvor der blev holdt fester og inviteret til højtider. Gården har været i familiens eje helt frem til nu, hvor den nu kommer til at give plads til byens udvikling. Efter familiens ønske og med god grund er navnet blevet først videre til det nye område, som derfor hedder Jacobsminde.

Vil du vide mere om Jacobsminde?

John Skovbjerg
John Skovbjerg
Nicolai
Nicolai Hommelhoff